VDS چیست؟ معرفی جامع سرور مجازی VDS

VDS چیست؟ معرفی جامع سرور مجازی VDS

اگر شما هم صاحب یک وبسایت فروشگاهی ویا یک سامانه خدمت رسانی هستید و یا فعالیت شما در اینترنت نیازمند یک فضای اینترنتی است و به تازگی به سطحی از بازدید رسیده‌اید که دیگر هاست‌های اشتراکی نمی‌تواند نیاز شما را برطرف کند، وقت جهش به یک سرور اختصاصی رسیده است. اینجا است که  دو اصل مهم یعنی VPS و VDS به کمک شما خواهد آمد. اما پیش از هرچه باید بدانید که VDS چیست و چه کاربردی دارد و به طور کلی چه تفاوتی با VPS دارد؟ در ادامه این نوشتار با ما همراه باشید تا شما را با یکی از بهترین سرویس‌های اختصاصی آشنا کنیم و مزایا و معایب آن را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

پیش از آنکه بدانید VDS چیست و چه کاربردی دارد، بهتر است با سه مفهوم اصلی سیستم هاستینگ آشنا شوید.

  • هاست اشتراکی
  • سرور مجازی اختصاصی
  • سرور اختصاصی

هاست اشتراکی چیست؟

همانطور که از نام آن پیدا است، هاست اشتراکی یک سرور مشترک است. در واقع هاست اشتراکی میزبانی است که در آن سرویس شما و تمام منابع مورد نیاز آن نظیر RAM، CPU، DISK و… را همراه با سرویس‌های دیگر در خود جای داده است. این نوع سرویس از لحاظ هزینه نسبت به سایر سرویس‌ها به صرفه‌تر است و برای وبسایت‌هایی با بازدید پایین گزینه مناسبی است.

بیشتر بخوانید: سرویس کاهش پینگ

سرور مجازی یا همان VPS

VPS یا VDS چیست

VPS یا همان سرور مجازی در آن دسته از سرورهایی قرار می‌گیرند که به کمک ابزارهای مجازی ساز(Hyper-visior) بر روی یک dedicated server نصب و سپس راه‌اندازی می‌شوند. در این حالت یک سرور قدرتمند به عنوان سرور منبع خریداری می‌شود و به سرورهای کوچک‌تری تقسیم می‌شود که در نهایت هر سرور در اختیار یک مشتری قرار می‌گیرد. بر خلاف روش قبل به کمک سرور مجازی، هر سرویس به صورت مجزا از سایر سرویس‌ها در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد و سرعت نسبتاً بهتری از سرویس‌های اشتراکی دارند. هزینه vps نسبت به هاست اشتراکی کمی گران‌تر است و مناسب وبسایت‌هایی با بازدید متوسط می‌باشد. مهم‌ترین ویژگی سرورهای مجازی را می‌توان لوکیشن آن‌ها در نظر گرفت.

در واقع به کمک ابزارهای مجازی ساز، شما می‌توانید به هر لوکیشنی که که قصد دارید متصل شوید و آی پی خود را تبدیل به لوکیشن موردنظر کنید. این مزیت که موجب رفع تحریم در بسیاری از پلتفرم‌ها شده است، بهترین گزینه برای معامله‌گران ارزهای دیجیتالی محسوب می‌شود. آی پی ثابت ترید یک نمونه بارز از سرور مجازی است که امروزه بسیاری از معامله‌گران ایرانی جهت فعالیت‌های روزانه و استفاده از صرافی‌های محبوب، از آن استفاده می‌کنند.

سرور اختصاصی یا VDS چیست؟

در رابطه با سرور اختصاصی یا VDS نیز باید بگوییم که این سرویس تفاوت آن چنانی با VPS ندارد و می‌توان هر دو را در یک دسته قرار داد. اما نکته‌ای که ممکن است توجه شما را به خود جلب کرده باشد، تفاوت قیمتی عجیب بین VPS و VDS است. همانطور که ممکن است تا به حال دیده باشید، قیمت VDS کمی بیشتر از VPS است که دلیل آن بسیار ساده می‌باشد. بهتر است بدانید که در زمان خرید VPS، منابع سرور اصلی یا سرور منبع به صورت Pool شده در اختیار کاربران یا سرورهای کوچک‌تر قرار می‌گیرد.

بدین ترتیب مالک سرور اصلی می‌تواند بیش از توان سرور اقدام به ایجاد ماشین مجازی کند. در این حالت ممکن است توان سرورهای کوچک‌تر افت کند. اما در VDS شرایط کمی متفاوت‌تر است و کاربران نمی‌توانند بیش از توان سرور اصلی، ماشین مجازی ایجاد کنند و همین موضوع موجب شده تا توان سرورهای کوچک‌تر در حالت ایده‌آل خود باقی بماند.

بیشتر بخوانید: تفاوت سرور مجازی لینوکس و ویندوز

مزایا و معایب سرور اختصاصی یا VDS چیست؟

مزایا و معایب VDS چیست

مجازی سازی سرورها را می‌توان انقلابی در صنعت هاستینگ و میزبانی وب دانست که تاکنون توانسته محبوبیت بسیاری را جذب خود کند. اما هر سرویس مزایا و معایبی را نیز به همراه دارد که ممکن است برای همگان کاربردی نباشد. در ادامه مزایا و معایب VDS را به طور کامل در اختیار شما عزیزان قرار داده‌ایم.

مزایای VDS

  • سرعت و توان مصرفی بالا
  • ارائه لوکیش‌های خاص
  • امنیت بالا
  • کنترل کامل سرور
  • مناسب برای ترافیک بالا
  • رفع تحریم
  • انعطاف پذیری

معایب VDS

  • هزینه بسیار بالا
  • نیازمند یادگیری کار با سرور

مهم‌ترین دلایل انتخاب VDS چیست؟

دلایل انتخاب VDS چیست

حال که می‌دانید vds چیست و چه کاربردی دارد، بهتر است بدانید چرا اکثر کاربران از این سرویس استفاده می‌کنند.

پایداری و کیفیت سرویس

همانطور که گفته شد، مهم‌ترین ویژگی سرویس‌های VDS محدودیت تفکیک آن‌هاست. در واقع به کمک این ویژگی هیچ شرکت ارائه دهنده‌ی VDS نمی‌تواند سرویس را بیش از توان سرور تفکیک کند و همین ویژگی موجب شده است تا سرعت و کیفیت سرور حفظ شود.

بیشتر بخوانید: آی پی ثابت اینستاگرام

امنیت بالای VDS

این ویژگی را در سرور مجازی VPS نیز وجود دارد. از آن جایی که سرورهای VPS و VDS فضای هاست خود را با دیگر کاربران به اشتراک نمی‌گذارند، تنها یک شخص یا شرکت می‌تواند به پنل سرور دسترسی داشته باشد و این ویژگی امنیت سرور را تا حداکثر توان افزایش می‌دهد.

قدرت کنترل

در سرورهای VDS شما می‌توانید از بالاترین سطح دسترسی برخوردار باشید. با ورود به پنل ادمین سرور می‌توانید تمامی تنظیمات سرور را ویرایش کنید.

پشتیبانی بهتر به کاربران

از آن جایی که شما به عنوان خریدار سرور اصلی سطح دسترسی بالایی دارید، می‌توانید به راحتی سرور خود را ویرایش کنید و به راحتی تغییرات و نیازمندی‌های کاربران خود را برطرف کنید.

سخن آخر

به طور کلی سرور مجازی و اختصاصی VDS را می‌توان به عنوان برترین سرویس میزبان در نظر گرفت. این سرویس از مزایای بی‌شماری برخوردار است که می‌تواند برای وبسایت‌هایی با ترافیک بسیار بالا گزینه مناسبی باشد. اما از آن جایی که هزینه این سرویس بسیار بالا است و نحوه کار کردن با پنل ادمین VDS کمی دشوار است، برای همه افراد مناسب نیست. توصیه می‌شود پیش از خرید هرگونه هاست یا میزبان وب خود، ابتدا حد نیاز خود را پیدا کنید یا با مشاورین متخصص نایس نت در ارتباط باشید.