ولوم تریدینگ چیست؟ معرفی جامع پرایس اکشن Volume Trading

ولوم تریدینگ چیست؟ معرفی جامع پرایس اکشن Volume Trading

ولوم تریدینگ چیست؟ ولوم تریدینگ(Volume trading) یکی از روش‌های قدیمی و پیشرفته در عرصه معاملات است که به معامله‌گران امکان می‌دهد از داده‌های لول 2 بهره‌برداری کنند. این سیستم به آن‌ها امکان می‌دهد تا اطلاعات دقیقتری درباره حجم معاملات، قیمت‌ها و سفارشات در بازارهای مالی مهمی مانند بازار سهام و بازار فیوچرز بدست آورند. با استفاده از آموزش ولوم تریدینگ، می‌توانید به دانش نهفته در معاملات شرکت‌ها و مؤسسات مالی بزرگ جهان دست پیدا کنید و در معاملات خود بهتر عمل کنید. این مقاله به شما تمام اطلاعات لازم درباره ولوم تریدینگ را ارائه می‌دهد. لطفا تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید تا بدانید ولوم تریدینگ چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟

ولوم تریدینگ چیست؟

ولوم تریدینگ چیست؟

حال که تا حدی با مفهوم ولوم تریدینگ آشنا شده‌اید، می‌توانیم به تعریف رسمی آن بپردازیم. در معاملات، اصطلاح ولوم به تعداد واحدهایی اشاره دارد که در یک دوره زمانی مشخص برای سهام یا قراردادهای فیوچرز معامله می‌شوند. معامله‌گران به ولوم تریدینگ به عنوان یک معیار اساسی اعتماد می‌کنند، زیرا اطلاعاتی درباره نقدینگی دارایی را فراهم می‌کند و این به آن‌ها امکان می‌دهد به راحتی در موقعیتی نزدیک به قیمت فعلی وارد یا خارج معامله شوند.

در نمودار قیمت سهام، ولوم (Volume) به صورت میله‌های عمودی که نشان‌دهنده تغییر تعداد سهام در طول زمان است، نمایش داده می‌شود. روزهایی که حجم معاملات بیشتر از حد معمول است، معمولاً تغییرات بزرگ و ناپایداری در قیمت رخ می‌دهد و این نشان می‌دهد که رویدادی برای سهام در حال رخ دادن است.

ولوم تریدینگ یک تکنیک است که از طریق آن رابطه‌های بین حجم معاملات و قیمت‌ها کشف می‌شود و بر اساس آن، معاملات صورت می‌گیرد. در واقع، دو مفهوم کلیدی در پشت ولوم تریدینگ وجود دارد: حجم خرید(buying volume) و حجم فروش(selling volume).

– حجم خرید(buying volume) در قیمت پیشنهادی رخ می‌دهد که کمترین قیمتی است که فروشندگان می‌پذیرند.

– حجم فروش(selling volume) در قیمت پیشنهادی رخ می‌دهد که بالاترین قیمتی است که خریداران پیشنهاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: آی پی ثابت ترید

تاریخچه ولوم تریدینگ

مزایای ولوم تریدینگ چیست

بهتر است حجم را نسبت به تاریخ اخیر بررسی نمود. مقایسه حجم فعلی با حجم 50 سال پیش ممکن است داده‌های نامربوطی را ارائه دهد. هرچه مجموعه داده‌ها جدیدتر باشند، مرتبط‌‌‌‌‌‌‌تر هستند و نتیجه‌ی مطلوب‌تری حاصل می‌شود. در گذشته، وقتی داده‌ها مانند امروز مرتبط نبودند، به تریدرها توصیه می‌شد که معامله‌گری را با حساب‌های دمو آغاز کنند. اما اکنون استفاده از داده‌های سطح 1 و سطح 2 بسیار متداول شده است و معامله‌گران، ترید با دیتا لول 2 را ترجیح می‌دهند.

باید توجه داشت که حجم(ولوم) اغلب به عنوان شاخص نقدینگی در نظر گرفته می‌شود، زیرا سهام یا بازارهایی که بیشترین حجم را دارند، نقدشونده‌ترین هستند و برای معاملات کوتاه مدت به عنوان بهترین گزینه در نظر گرفته می‌شوند. در این شرایط، خریداران و فروشندگان زیادی آماده معامله با قیمت‌های مختلف هستند.

بیشتر بخوانید: ژورنال معاملاتی چیست؟

ولوم تریدینگ چگونه باعث موفقیت می‌شود؟

دلایل محبوبیت ولوم تریدینگ

حال که می‌دانید ولوم تریدینگ چیست و چه کاربردی دارد، بهتر است نحوه کار این پرایس اکشن محبوب را نیز بدانید. به طور کلی هنگام تجزیه و تحلیل بازار، معمولاً دستورالعمل‌هایی برای تعیین قدرت یا ضعف یک حرکت وجود دارد. به عنوان تریدر، تمایل بیشتری برای پیوستن به حرکت‌های قوی داریم و در حرکت‌هایی که ضعیف به نظر می‌آید، شرکت نمی‌کنیم؛ یا حتی ممکن است مراقب ورود در جهت مخالف حرکت ضعیف باشیم. این دستورالعمل‌ها در همه‌ی موقعیت‌ها صادق نیستند، اما راهنمایی کلی برای تصمیم‌گیری‌های معاملاتی ارائه می‌دهند.

حال سوال این است که در این راستا ولوم تریدینگ چگونه می‌تواند به ما کمک کند؟ در ادامه به مواردی اشاره کرده‌ایم که با مطالعه‌ی آن‌ها پاسخ این سوال را دریافت خواهید کرد.

تایید روند

بازار رو به رشد باید شاهد افزایش حجم باشد. خریداران برای بالا بردن قیمت‌ها به افزایش تعداد و اشتیاق بیشتر نیاز دارند. افزایش قیمت و کاهش حجم ممکن است نشان دهنده عدم علاقه باشد، و این هشداری در مورد بازگشت احتمالی روند بازار است. واقعیت ساده این است که کاهش(یا افزایش) قیمت در حجم کم، یک سیگنال قوی نیست. کاهش(یا افزایش) قیمت در حجم زیاد، سیگنال قوی‌تری است که نشان می‌دهد چیزی در سهام اساساً تغییر کرده است.

مقاله پیشنهادی: کپی تریدینگ چیست؟

حرکات و حجم خستگی

در یک بازار رو به رشد یا یک بازار نزولی، می‌توانیم شاهد حرکت‌های خسته باشیم. این‌ها معمولاً حرکات شدید قیمت همراه با افزایش شدید حجم هستند که نشان دهنده پایان احتمالی یک روند است. در این روند، شرکت‌کنندگانی که منتظر ماندند و می‌ترسند که حرکت انباشته در بالای بازار را از دست بدهند، تعداد زیادی از خریداران را خسته می‌کنند. در پایین‌ترین سطح بازار، کاهش قیمت‌ها در نهایت تعداد زیادی از معامله‌گران را مجبور به خروج می‌کند که منجر به نوساناتی می‌شود که با افزایش ولوم همراه می‌شود؛ و پس از افزایش حجم در این شرایط، شاهد کاهش حجم بعدی خواهیم بود. اما اینکه چگونه حجم در روزها، هفته‌ها و ماه‌های بعدی ادامه می‌یابد را می‌توان با استفاده از سایر دستورالعمل‌های ولوم تریدینگ مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.

علائم بولیش

ولوم تریدینگ می‌تواند در شناسایی نشانه‌های بولیش مفید باشد. به عنوان مثال، فرض کنید ولوم با کاهش قیمت افزایش یابد و سپس قیمت افزایش یابد و در ادامه یک حرکت به سمت پایین انجام شود. در این صورت، اگر در حرکت به سمت پایین، قیمت از پایین‌ترین سطح قبلی پایین نیاید و اگر حجم در کاهش دوم کاهش یابد، معمولاً به عنوان یک علامت صعودی تعبیر می‌شود.

تغییر ولوم و قیمت

در ولوم تریدینگ متوجه خواهید شد که پس از یک حرکت طولانی مدت قیمت، اگر قیمت با حرکت کم قیمت و حجم سنگین شروع به تغییر کند، ممکن است نشان دهنده این باشد که یک معکوس در راه است و قیمت‌ها جهت را تغییر خواهند داد.

ولوم و برک آوت در مقابل شکست های کاذب

در شکست اولیه از یک محدوده یا الگوی نمودار دیگر، افزایش حجم نشان دهنده قدرت در حرکت است. تغییر اندک در حجم یا کاهش حجم در هنگام شکست، نشان دهنده عدم علاقه و احتمال بالاتر برای شکست کاذب است.

بیشتر بخوانید: صرافی کوین تایگر چیست؟

سخن آخر

ولوم تریدینگ چیست؟ ولوم تریدینگ می‌تواند به عنوان یک ابزار مفید در تحلیل بازارهای مالی استفاده شود. بر اساس تغییرات ولوم همراه با قیمت، می‌توان الگوها و نشانه‌هایی را شناسایی کرد که به تعبیر درست ترند بازار کمک می‌کنند. از طریق تحلیل ولوم، می‌توان مسیر حرکت قیمت را درک کرد. در صورتی که ولوم با افزایش قیمت نیز افزایش یابد، این می‌تواند نشان دهنده تأیید قدرت ترند صعودی باشد. همچنین، در صورتی که ولوم با کاهش قیمت افزایش یابد، می‌توان این را به عنوان نشانه‌ای از تأیید قدرت ترند نزولی در نظر گرفت.

همچنین، تغییرات ولوم همراه با حرکت قیمت می‌تواند نشان دهنده تغییرات در جهت حرکت باشد. به عنوان مثال، اگر پس از یک حرکت طولانی مدت قیمت، قیمت با حرکت کم و حجم سنگین تغییر کند، این می‌تواند نشان دهنده تغییر جهت حرکت باشد. در نهایت، ولوم تریدینگ می‌تواند به تشخیص شکست‌های کاذب در بازار کمک کند.

در شکست اولیه از یک محدوده یا الگوی نمودار، افزایش حجم می‌تواند نشان دهنده قدرت در حرکت باشد، در حالی که تغییر اندک در حجم یا کاهش حجم ممکن است نشان دهنده عدم علاقه و احتمال بالاتر برای شکست کاذب باشد.

بنابراین، استفاده از ولوم تریدینگ در تحلیل بازارهای مالی می‌تواند به ما کمک کند تا نشانه‌ها و الگوهای مختلف را شناسایی کرده و به بهترین شکل ممکن در تصمیم‌گیری‌های مربوط به تریدینگ عمل کنیم.